Hem

Hitta till oss

Kontakta oss

Bilder

Reklam

Urklipp

Gästbok

Bokade


"Samlare med egen Mack"

se inslaget från SVT  >>>

 

 

 

 

TAGE-VÄXELLÅDA

Tage var en enkel man och hade bott på en bondgård hela sitt liv. Han hade kört Folka ifrån början då han hade tagit körkort och det berodde på att hans far hade kört Folka och tyckte att det var den bästa bil som fanns.

Jag lärde känna Tage på det sätt att vi krockade en vinter i en kurva. Jag hade haft körkort i sex veckor och hade flera egentillverkade bucklor på den egna bilen. Men denna gång så bar Tage skulden för att ha skurit kurvan så att säga. Då man var alldeles färsk i skadesammanhang så kom jag och Tage överens om att min far skulle hjälpa oss att fylla i skadepappren.  Vi sammanstrålade på min fars kontor och farsan frågade hur fort Tage hade kört och han sa 20 km. När ni krockade då, frågade farsan, 20 km sa Tage och tog på sig ansvaret för olyckan.

När min Volvo skulle repareras så åkte vi till den lokala Mobil-macken och då fick vi höra att Tage var stamkund på Mobil-mackens verkstad. De berättade också att han kallades Tage-växellåda på verkstaden och anledningen till detta var att Tage kunde få byta växellåda 3-4 gånger per år . Tage älskade att köra bil men han tyckte inte att 4 växlar räckte utan när han var färdig med 4-de växeln tryckte han i Racerväxeln (backen) detta satte ju som ni förstår spår ibland kuggarna i lådan.

Man kan ju undra om Tage-växellåda var lika förtjust i Folka som sin far?